Trainerii Academiei Buftea
Oameni talentati si dedicati. Oameni care si-au pus semnatura emotionala pe fiecare rol.
Actori
Este absolvent al UNATC, Bucuresti si a devenit cunoscut datorita rolului din serialul Sacrificiul. Pana sa dea admiterea la teatru, viata lui se rezuma la sport. Nu isi imagina ca va ajunge un "fauritor de povesti".
Daniel Nuta - Actor
Pe Victoria Raileanu o stii din filmul TAXIMETRISTI, dar si din serialul VLAD. Este actrita de teatru, film si improvizatie. Si-a inceput activitatea de actrita din liceu, cand a jucat in 2 spectacole pe scena Teatrului National din Timisoara. A intrat in televiziune in 2006 cand a jucat rolul principal in “Daria, iubirea mea”. Iar acum poate fi urmarita in spectacolul Taximetristi de la Apollo 111.
Victoria Raileanu - Actrita
A jucat pana acum peste 100 de roluri in teatru, teatru radiofonic, televiziune si film. Liviu Cheloiu a primit in 2020 premiul pentru „Cel mai bun actor” la Festivalul Festin pe Bulevard, prin interpretarea rolului lui Othello.
Liviu Cheloiu - Actor
Este absolventa UNATC, cu ani de experienta in abordarea psiho-pedagogica, dezvoltare personala si actorie. A jucat cu trupa Divertis pe Tvr2, dar si in mai multe seriale, precum“Liber ca Pasarea cerului” sau “Narcisa Salbatica”.
Alma Lascu - Actrita
A absolvit UNATC-ul si joaca in spectacole la TNB, Bulandra sau Sala Palatului, in musicalul Mamma Mia. A lucrat cu regizori mari si a participat la festivaluri prin tara. De 13 ani, imbina cu placere televiziunea, teatrul si filmul.
Silviu Mircescu - Actor
A studiat actoria la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „Ion Luca Caragiale” din Bucuresti. Din 2001 este angajata la Teatrul Odeon din Bucuresti. Apare in seriale de televiziune la TVR 1, Prima TV si Acasa TV.
Ana Maria Moldovan - Actrita
Este recunoscuta pentru rolurile din serialele Profu’ si Las Fierbinti. Pasiunea ei pentru actorie a plecat din acelasi punct in care s-a intors acum: atelierele de teatru. Iubeste sa lucreze cu copiii si e mereu pregatita de provocari noi.
Cezara Petredeanu - Actrita
Prima piesa in care a jucat i-a adus si premiul pentru „Cel mai bun actor intr-o comedie”. De atunci, Valentin a facut de toate: de la voci pentru desene animate si teatru, la filme, seriale si emisiuni TV.
Valentin Paraschivu - Actor
Andra este actrita Teatrului Ion Creanga din anul 2015, dar o puteti vedea si pe scenele teatrelor independente din Bucuresti. In 2018 a luat Premiul Special al Juriului la Festivalul International de Animatie Gulliver.
Andra Mirescu - Actrita
Camelia Pintilie este actrita de teatru, film si improvizatie. O stiti in rolul "Morticia Addams" din musicalul "Familia Addams" de la Teatrul Excelsior, hitul teatral al anului 2019. Totodata, Camelia are o vasta experienta ca trainer.
Camelia Pintilie - Actrita
Este actrita de teatru si film, absolventa a UNATC I.L. Caragiale, 2004-2008, clasa profesor Adrian Pintea si Florin Zamfirescu. In prezent joaca in spectacole la Teatrul Metropolis, Teatrul Dramaturgilor Romani si Teatrul Unteatru din Bucuresti. Are experienta vasta in film si televiziune, aici sunt cateva titluri: “Fetele marinarului” (serial TV), “Roxanne”, “Vanatoare”, “Dublu”, “21 de Rubini”. Este trainer de dezvoltare personala si comunicare prin mijloace specifice Artei Actorului atat pentru adolescenti cat si pentru adulti.
Corina Moise - Actrita
Catălina Corbu a gasit combinatia perfecta dintre pasiunea pentru copii si adolescenti si cea pentru actorie: pedagogia teatrala. Astfel, dupa ce a devenit licentiata in actorie, si-a continuat drumul spre a-i invata pe cei mici arta actorului, studiind masterul de Pedagogie Teatrala in cadrul UNATC. In glosarul ei de experiente se gasesc proiecte si workshopuri educationale, atat in tara cat si in afara, productii de teatru educational si cei 6 ani in lucrul cu copiii si adultii.
Catalina Corbu - Actrita
Malina Andreescu a absolvit Facultatea de Teatru si Film de la Cluj, a studiat un semestru la “Lithuanian Academy of Music and Theatre” in Vilnius, si in prezent este la Master - Actorie, UNATC. Practica actoria de cand era mica si in liceu a fost in trupa de teatru “Drama Club”, in Botosani. Este pasionata de formele alternative de teatru, cele de tip devised sau site-specific si de aceea o veti regasi des in proiecte precum: “Texte bune in locuri nebune”.
Malina Andreescu - Actrita
Bogdan Tulbure este un actor de teatru si film. A absolvit licenta de "Arta actorului" la Universitatea Naționala de Arta Teatrala si Cinematografica "I. L. Caragiale" din Bucuresti si masteratul de "Arta actorului de film" la Universitatea "Ovidius" din Constanta. Pe langa actorie, are si alte pasiuni precum beatbox, percutie, ilustratie si design grafic, magie, jonglerie si multe altele.
Bogdan Tulbure - Actor
Ioana - Mihaela Brumar s-a născut în comuna Botiza, județul Maramureș și a urmat studiile de licență și master de Arta Actorului în cadrul UNATC, I. L. Caragiale”. La Gala Absolvenților 2022 a luat premiul ,,Cea mai bună interpretare feminină” pentru rolul Debbie din spectacolul ,,În Republica fericirii” regizat de Vlad Massaci. Alte spectacole din distribuția cărora face parte sunt ,,Măsură pentru măsură” regizat de Diana Mititelu și ,, Muscă, paie și bătaie” de Lia Bugnar. De asemenea, a jucat în filmul ,,Voyagers” regizat de Neil Burger și serialul ,,Groapa”.
Ioana - Mihaela Brumar - Actor
Regizori
Vlad Balan a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica in 2015, luand premiul “Tanara speranta in comedie” in cadrul Galei Absolventilor, respectiv Premiul pentru Debut in cadrul Festivalului National de Teatru Independent si al Festivalului Bucharest Fringe. De-a lungul timpului a colaborat cu numeroase teatre atat de stat precum Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, Teatrul Masca, cat si independente precum Teatrul Luni de la Green Hours, Teatrul Mignon, Godot Cafe-teatru, Teatrul Arte dell Anima, Unteatru. A jucat atat in seriale precum “Valea muta” produs de HBO Europe, cat si in filme precum “Noaptea ursului”, “Busy day for papa mobile”. A lucrat de-a lungul timpului cu numeroase grupuri de adolescenti in cadrul mai multor festivaluri de profil, a fost 6 ani profesor de teatru in cadrul scolii Ioanid unde a scris si un volum de piese pentru copii, a lucrat timp de 5 ani ca asistent in cadrul UNATC. In prezent este actor la Teatrul Nottara, actor si regizor in echipa Unteatru, profesor de actorie (lector) in cadrul Universitatii “Ovidius” Constanta.
Vlad Balan - Actor & Regizor de teatru
Mara Oprea este regizoare de teatru. S-a nascut in Constanta. A facut parte din trupa de teatru adolescentin, din cadrul Liceului “Gheorghe Lazar” - Trupa AS. A absolvit studiile de licenta in domeniul regiei de teatru la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I. L. Caragiale”. Spectacolele ei au participat la festivaluri ca Fringe Bucharest, TNT Craiova, SEAS, Festivalul de Teatru Piatra Neamt. La Bucharest Fringe Festival a castigat premiul de debut.
Spectacolul de absolvire, “de ce sa fii frumos” de Neil LaBute a intrat in stagiunea Teatrului Bulandra. A regizat spectacolele: “N-am vazut nimic” de Andreea Tanase, “STOP THE TEMPO!” de Gianina Carbunariu, “Povestea baiatului orb si invizibil” de Sabina Balan si performance-ul din cadrul Bucharest Feminist Film Festival “Ia zi, domnisoara, cine te-a hartuit?”.
Mara Oprea - regizor de teatru
Irisz Kovacs este regizoare de teatru și fotografă, absolventă a Facultății de Teatru și Film UBB Cluj-Napoca. A fost câștigătoarea festivalului-concurs D-butan-T 2021, regizoare la rezidența Fresh Start și câștigătoare a concursului de proiecte Comedia Ține la TINEri 2022. A colaborat cu teatre precum Reactor de creație și experiment Cluj-Napoca, Teatrul German de Stat Timișoara, Teatrelli, Teatrul Metropolis, Apollo111, Teatrul „Andrei Mureșanu” Sfântu Gheorghe. Spectacolele sale au fost jucate în cadrul „Sunlight Theatre” Flight Festival Timișoara, Studio International Theatre Festival Târgu-Mureș, Festivalul „Șerban Ionescu”, Theater Networking Talents, Fest FDR, Festivalul Undercloud, Festivalul Național de Teatru. Pentru spectacolul „8 tați” de la Teatrul de Stat Constanța a fost nominalizată la premiul Uniter pentru debut.
Irisz Kovacs – regizoare de teatru
Tania Drăghici este regizoare de teatru, absolventă a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”, secția Regie teatru. A participat la Theatre Networking Talents 2023, unde a fost invitată să monteze la Teatrul “Bacovia” din Bacău, Teatrul German din Timișoara și Teatrul Metropolis din București. A regizat un spectacol de teatru radiofonic la Teatrul Improbabil și două spectacole lectură în cadrul proiectului New Drama. Spectacolul ei de licență, “Peștii dorm?” s-a jucat în cadrul Theatre Networking Talents, Festivalul Undercloud, ID Fest și IdeoIdeis, urmând să intre în repertoriul Teatrului Metropolis, București.
Tania Drăghici - regizoare de teatru
Carla Oncescu a făcut parte din mai multe trupe de teatru pentru adolescenți din București și a lucrat în cadrul atelierelor de teatru cu renumiți regizori români, maghiari sau austrieci (la Ideo Ideis, Unscene, Max Reinhardt Seminar etc). La finalul liceului, a scris și regizat un spectacol cu adolescenți, care s-a jucat la Centrul de Teatrul Educațional Replika și la Teatrul Studențesc Podul. În primul an de facultate a regizat o comedie la Teatrul Godot. Scurtmetrajele pe care le-a regizat de-a lungul timpului au fost proiectate și premiate la festivaluri internaționale de film (TIFF, Super, ROFest. Chicago), iar textele pe care le-a scris au obținut premii pentru dramaturgie (premiul întâi la FTF a Universității Babeș-Bolyai) și s-au jucat la teatre din București (Teatrul Excelsior). Este studentă a UNATC la regie de teatru și colindă țara-n lung și-n lat pe la festivaluri de teatru și de film, fiindcă îi place să descopere locuri și oameni la fel de dedicați artei lor.
Carla Oncescu- regizoare de teatru
A absolvit facultatea de ”Teatru si Televiziune” din Cluj Napoca, Universitatea “Babeș-Bolyai”, secția actorie, promoția 2004-2008, avându-l ca profesor pe Miklos Bacs, urmând studiile masterale ale Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC), secția actorie, din București între anii 2008-2010, iar în 2019 finalizând studiile școlii doctorale din cadrul U.N.A.T.C., sub îndrumarea conf. univ.dr. Paul Chiributa și prof. univ.dr. Gelu Colceag, cu teza de doctorat “Jocul cu masca în Arta Actorului (Actorul Neodimensional)”. În prezent este profesor la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, specializare Arta Actorului și managerul Teatrului Mic din București, la care este și actor, face parte din compania de dans contemporan LINOTIP, colaborează cu diferite teatre din Bucuresti, atât ca actor cât și ca dansator sau coregraf, axându-se în special pe conceperea spectacolelor în care semnează coregrafia și regia acestora.
Ștefan Lupu - Regizor, actor, coregraf, performer, manager de teatru
Scenografi
Sabina Reus s-a născut în 1997 la Timișoara. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale” București, Secția de Scenografie - Licență în 2022. În teatru, a semnat scenografia spectacolelor exist.exe (regia Vlad Isăilă/Monica Stoica, Teatrul Clasic Arad), Disney Thriller (regia Monica Stoica, UNATC), COPACUL #treeoflife.inc (regia Alex Mihăescu, spectacol VR), Geniul Crimei (regia Theodor Cristian Popescu, Teatrul de Comedie, București), Visul unei nopți de vară (regia Mihaela Sîrbu, UNATC) Totodată, a semnat scenografia scurt-metrajului Dragonii nu există (regia Alexandru Bodrug) și a clipului muzical Țopaz (trupa ZIMBRU, regia Teona Galgoțiu). În perioada celor trei ani de studii a lucrat ca asistentă de scenografie împreună cu Velica Panduru la: Micul Prinț (regia Bobi Pricop, Teatrul Gong, Sibiu), Omul care nu putea vorbi decât ceea ce citea (regia Adrian Sitaru, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, Timișoara), Katzelmacher, (regia Eugen Jebeleanu, Teatrul German de Stat, Timișoara) POINTS DE NON-RETOUR (regia Alexandra Badea, La Colline-theatre national, Paris),Prețul Aurului (regia Eugen Jebeleanu, Centrul Educațional Repika, București). În prezent studiază Design de lumină și sunet în artele spectacolului la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale”.
Sabina Reus – scenograf
Maria Constantin este studenta a facultatii de teatru si film I.L. Caragiale, la sectia de scenografie. In timpul facultatii, a obtinut o bursa Erasmul in Franta, la Ècole Nationale Supérieure des Arts Décoratifs, de la Paris, unde a facut anul 2 de facultate. A absolvit liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza, sectia de scenografie, specializare Arta spectacolului, promotia 2021. Inca din liceu, a lucrat ca asistenta a scenografei Mariei Miu, la spectacolul “ Take, Ianke si Cadar”, la Teatrul Bulandra, in regia lui Horatiu Malaele. La varsta de 16 ani, a facut scenografia spectacolului “O Ora de linistie”, Master Arta actorului, in regia lui Mihai Constantin. A semnat scenografia spectacolelor “Pelicanul”, in regia Taniei Draghici, “Visul unei nopti de vara” in regia Biancai Oprea, “Usa”, de Matei Visniec, spectacol de licenta in regia Cristinei Neacsu. Pe langa scenografie, Maria Constantin a petrecut un bun timp la atelierul de croitorie a Teatrului National, unde a învățat arta croitului, a facut voluntariat la Gala Premiilor Gopo, cat si la festivalul internațional de film TIFF, in ultimii 4 ani. In prezent, lucrează ca asistenta de costume cu scenografa Velica Panduru, la al doilea film de lungmetraj al regizorului Eugen Jebeleanu.
Maria Constantin – scenograf
Dramaturgi
Este absolventă a Facultății de Film, specializarea Comunicare Audiovizuală, Scenaristică, Publicitate media și Filmologie, cursuri de licență (2012-2015), din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie „I.L. Caragiale”, din București. Pe parcursul studiilor de licență, este moderatoarea proiecțiilor de filme în cadrul Cineclubului organizat de UNATC, București, precum și redactor colaborator la „Film Menu”, revista Facultății de Film, UNATC. Debutează ca scenaristă în filme de scurtmetraj precum: „Plai cu boi”, regia Cristian Corduneanu, producție MediaPro și „Când moartea întârzie să apară”, regia Armine Vosganian, producție UNATC. În 2014, beneficiază de o bursă de mobilitate Erasmus și studiază un semestru la „Eszterhazy Karoly Foiskola”, Facultatea de Film și Televiziune din Eger, Ungaria. În perioada 2014-2018, lucrează ca asistentă de regie și script supervisor pe platourile de filmare ale unor numeroase producții cinematografice naționale și internaționale, printre care: „BERLINER”, regia Marian Crișan, producție Rova Film, „Moromeții 2”, regia Stere Gulea, producție Libra Film, „Killing EVE”, regia Damon Thomas, producție Sid Gentle Films pentru BBC America, „What happened to Monday?”, regia Tommy Wirkola, producție Seven Siblings, disponibil pe Netflix, ș.a.
Sabina Balan - dramaturg
Gabriela Harabagiu este dramaturgă, absolventă a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, licențiată în arta actorului și masterandă a secției de scriere dramatică. În perioada 2019/2021, în timpul studiilor de masterat participă la workshop-uri de scriere dramatică susținute de dramaturgi precum: Nicoleta Esinencu, Stefan Hornbach, Maria Manolescu, Pier Lorenzo Pisano, Vera Ion, și la rezidența de teatru politic „Școala de teatru politic”Macaz 2019, în urma căreia reiese spectacolul „Dulce-acrișor”, care se joacă în spații independente și licee din București, Sibiu, Cluj și Iași. În 2020 face parte din echipa proiectului „Hey,Pisi”, proiect de intervenție socio-culturală pe tema hărțuirii stradale, în cadrul căruia susține ateliere de scriere creativă cu adolescente și adolescenți. Este autoarea pieselor „Alexandra iz everything alright”, care are premiera la Teatrul Improbabil în regia Mariei Doncu, „SUPERHERO”, premiată în 2020 cu premiul special al juriului în cadrul concursului „Mihail Sorbu” – Botoșani, autoarea piesei „Teama de a înota pe întuneric”, care are premiera sonoră la Teatrul Improbabil în regia Ilincăi Prisăcariu, acestea fiind ascultate în cadrul festivalurilor de teatru „I.D. Fest” Bacău, „Ideo Ideis” Alexandria, „25 ore de teatru non-stop” Sibiu.
Gabriela Harabagiu - dramaturg
Director de imagine
Viorel Sergovici este unul dintre cei mai apreciati directori de imagine din Romania. Se implica in proiecte cinematografice atat ca director de imagine, cat si ca scenarist, regizor sau producator. Aici se adauga si nominalizarea la premiile GOPO pentru cea mai buna imagine.
Viorel Sergovici - Director de imagine
Make-up artist
Cu 18 ani de experienta, ani in care s-a format ca specialist si bifand multiple experiente in cariera, Luiza Maria Ionescu a reusit sa schimbe parcursul profesional a unui numar mare de cursanti. Colaboreaza ca make-up artist si stilist in proiecte cinematografice inca din anul 2002.
Luiza Maria Ionescu - Make-up artist
Ploiești
Angajat al Teatrului Toma Caragiu Ploiesti, cu multiple colaborari pe scenele din Romania si numeroase aparitii, Bogdan a primit premiul pentru “Cel mai bun actor in rol principal” pentru filmul Neidentificat la Festivalul International de Film din Varsovia 2020.
Bogdan Farcas - Actor - Ploiesti
Ieseanca scolita in Targu Mures si nelipsita acum de pe scena teatrului ploiestean, cu o ampla experienta teatrala atat pe scena cat si in calitate de acting coach, Ioana Farcas se declara indragostita de actorie inca din adolescenta.
Ioana Farcas - Actrita - Ploiesti
Cluj-Napoca
Sânziana e actriță, pictează, compune muzică și cântă. A studiat la UNATC și are o licență în Modă la Universitatea de Arte București. Din 2014 e angajată la Teatrul Național Cluj-Napoca. A fost trainer la Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis timp de 10 ani și a făcut dans sportiv de performanță tot atâția.
Sânziana Tarța - Actrita - Cluj-Napoca
Din 2017, Cosmin este actor la Teatrul Național din Cluj-Napoca, unde s-a angajat imediat după terminarea facultății. De atunci a jucat peste 20 de roluri pe scenă. În film, poate fi văzut în Patul lui Procust, Crochiuri de natură moartă și Libertate. De câțiva ani, Cosmin scrie teatru, piesele lui fiind montate în teatre din România, Republica Moldova și Serbia.